“Geen glasvezel of UPC kabel”? – Onmogelijk is toch mogelijk.

Geschreven stukje door de voorzitters van TV Meihoven & V.V. Ameide:

Tennisvereniging Meihoven en Voetbalvereniging Ameide maken sinds kort gebruik van supersnel Internet voor hun leden en gasten. Ogenschijnlijk niets bijzonders, ware het niet, dat beide verenigingen in het buitengebied liggen en geen toegang hebben tot Glasvezel of UPC/Ziggo kabel.
De aanwezige ADSL telefoonlijn bleek onvoldoende capaciteit te hebben voor een volle tribune of kantine. Een directe straalverbinding naar de kern van het dorp was de oplossing.

Gert Jan Dijkmans van Gunst – voorzitter van TV Meihoven en Wim Labee – voorzitter van v.v..Ameide hierover:   “  Onze leden en gasten willen  –  anno 2014  –  voor, tijdens en na de sportbeoefening kunnen internetten. Dat eist veel bandbreedte en snelheid. Het huidige ADSL is voor dit massa gebruik te traag, de satelliet te duur en dat geeft altijd een tijdsvertraging in het gebruik.
Doortrekken van de Glasvezel of UPC kabel, was technisch en financieel niet haalbaar. Met behulp van het Muishuis in Ameide is een veel goedkopere straalverbinding gerealiseerd naar onze verenigingen”.

Pieter Paul en Sven van het MuisHuis in Ameide leggen uit hoe ze dit hebben gedaan: “We stralen het Internet signaal vanuit onze winkel naar de sportverenigingen, die dit vervolgens via draadloze wifi zenders verspreiden. De leden van de verenigingen en hun gasten kunnen via een standaard inlogpagina verbinding maken. We hebben deze opstelling gerealiseerd en gesubsidieerd, omdat wij willen laten zien dat wij eenvoudig overal in de regio supersnel internet kunnen realiseren tegen relatief lage kosten. Dit is echt een optie voor iedereen, die niet is aangesloten op Kabel of Glasvezel ! ”. We kunnen een afstand tot wel 30 kilometer overbruggen.

Meer informatie via www.MuisHuis.nl of bel naar 0183 – 602414

Draadloos v.v. Ameide